Повноваження російської делегації ПАРЄ анульовані на весь 2016 рік

Читать на русском
Через відмову делегації Росії від участі у зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи її повноваження анульовані на весь 2016 рік.

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер заявила, що повноваження російської делегації анульовані на весь 2016 рік.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ПАРЄ.

«Вчора я отримала листа від голів Ради Федерації та Державної Думи з повідомленням про рішення Федеральних Зборів РФ про відмову від подачі заявки на підтвердження повноважень російської делегації при ПАРЄ до відкриття сесії Асамблеї 25 січня», – заявила вона.

За словами Брассер, відповідне рішення Російської Федерації автоматично призводить до анулювання повноважень російської делегації на весь 2016 рік.

«Я шкодую про це рішення, внаслідок якого, відповідно до статті 26 Статуту Ради Європи та статті 6 Регламенту Асамблеї, делегація Російської Федерації не зможе брати участь у роботі Асамблеї протягом усього 2016 року або, принаймні, до проведення наступних парламентських виборів у Росії», – наголосила голова ПАРЄ.

Нагадаємо, раніше голова Державної Думи Російської Федерації Сергій Наришкін заявив, що російська сторона відмовляється подавати заявку на участь у зимовій сесії ПАРЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: