ПАРЄ ще більше утисла права Росії

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи  затвердила резолюцію, якою визнається, що Росія де-факто контролює окуповану частину Донецької та Луганської областей.

Парламентська асамблея Ради Європи затвердила резолюцію «Щодо можливого розбавлення повноважень Російської делегації», якою визнається, що Росія де-факто контролює окуповану частину Донецької та Луганської областей.

Документ, що містить жорстку критику на адресу РФ, підтримало 128 депутатів, проти проголосувало 11, повідомила у своєму Facebook голова комітету ВР з питань євроінтеграції Ірина Геращенко, інформує «Слово і Діло».

Цим рішенням підтверджуються всі обмеження, накладені а ПАРЄ на представників Російської федерації (включно з позбавленням права голосу). Асамблея визнала присутність на Донбасі підрозділів регулярної російської армії, а зона АТО названа «територією під контролем проросійських сепаратистів та російських військ».

В документі також засуджуються напади на Дебальцеве, Мар’їнку, Маріуполь, причому підкреслюється відповідальність РФ за ці дії – стверджується, що ці напади було скоєно за підтримки російських регулярних підрозділів.

Також у вимогах резолюції йдеться, що Росія повинна не лише відкликати всі свої війська з території України, але також звільнити полонених, що утримуються на території РФ.

«Ми добре попрацювали :) радіємо! Тим часом лише 11 сателітів Кремля проголосували проти. Адвокатів Кремля стає все менше , в них немає аргументів на захист країни-агресора, що стає міжнародною парією» – зазначила Геращенко.

«Країна-вигнанець надалі перебуває на узбіччі світової дипломатії. Дякую всій українській делегації в ПАРЄ за роботу і докладені зусилля для досягнення потрібного України результату», – також написав на своїй сторінці у Facebook колега Геращенко, народний депутат і представник України в ПАРЄ Борислав Береза.

Водночас, ПАРЄ не припинила повноваження російської делегації, хоча мала таку процедурну можливість. Стверджується, що мотив відмови від анулювання повноважень РФ є бажання «зберегти можливість для діалогу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: