Визнання юрисдикції Гааги над подіями на Донбасі може мати негативні наслідки для ЗСУ

Читать на русском
Визнання юрисдикції Гаазького трибуналу над конфліктом на Донбасі може спричинити негативні наслідки в тому числі для українських бійців, що воюють проти сепаратистів у Донецькій та Луганській областях.
Олексій Філатов

Визнання юрисдикції Гаазького трибуналу над конфліктом на Донбасі може спричинити негативні наслідки в тому числі для українських бійців, що воюють проти сепаратистів у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомив заступник голови Адміністрції Президента Олексій Філатов, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За його словами, в ситуації, коли конфлікт на сході України ще не завершився, має бути запроваджений перехідний період для визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду.

«Враховуючи ситуацію на сході України та військовий конфлікт, який точиться зараз, і, незважаючи на зусилля зокрема Президента у врегулюванні конфлікту, він триває. І, враховуючи досвід країн, які мали аналогічні ситуації, наприклад, Грузії, Хорватії та інших Балканських країн, визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду матиме як потенційно позитивні наслідки, так і певні ризики для України, зокрема для українських військових, які беруть участь у військовому конфлікті», – пояснив він.

Польський депутат надасть Гаазькому трибуналу докази військових злочинів РФ на ДонбасіДепутат польського Сейму від партії «Право і Справедливість» Малгожата Госевська опублікувала звіт «Російські військові злочини в Східній Україні в 2014 році».

Виходячи з цих міркувань та розраховуючи на те, що збройний конфлікт найближчими роками буде остаточно врегульовано, «суб’єкт конституційної ініціативи запропонував певний перехідний період, для того щоб підготувати це рішення з точки зору його практичного впровадження», додав Філатов.

Нагадаємо, сьогодні в Конституційному суді почали вивчати зміни до Конституції України в частині правосуддя.

Додамо також, що 11 січня «Укрнафта» подала позов проти Росії до міжнародного арбітражного суду щодо захисту своїх інвестицій на окупованих росіянами територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: