У Гаазі не знайшли доказів злочину проти людства у розстрілах на Майдані

Читать на русском
У Міжнародному кримінальному суді в Гаазі попередньо встановили, що силовики не вчинили злочинів проти людства під час подій на Майдані в 2013-2014 роках.

У Міжнародному кримінальному суді в Гаазі попередньо встановили, що силовики не вчинили злочинів проти людства під час подій на Майдані в 2013-2014 роках.

Про це йдеться в доповіді прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі Фату Бенсуда, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Хоча ці обставини вказують на те, що злочини, які розглядалися, не відповідають поняттю злочину проти людства, суд звертає увагу, що на Майдані відбулися серйозні порушення прав людини», - вважає Бенсуда.

За словами прокурора, насильницькі дії влади на Майдані були спрямовані «проти цивільного населення», але достатні докази того, що це відбувалося «широкомасштабно або систематично», відсутні.

Зокрема, в доповіді йдеться, що «хоча протести відбувалися в різних областях України, більшість насильницьких дій були здійснені в Києві, а саме на Майдані», тому зазначені події були «обмежені географічно».

Щодо систематичності подій на Майдані, прокурор вважає, що «хоча демонстрації проводилися протягом трьох місяців із залученням великої кількості протестуючих, інциденти, в результаті яких було скоєно злочини, відбувалися з вибірковою частотою».

Нагадаємо, делегація Міжнародного суду ООН (Гаазький трибунал) прибула в кінці минулого року до Києва для збору доказів за обвинуваченням колишніх посадових осіб у злочинах проти людства та притягнення їх до відповідальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: