У ДП «Антонов» домовилися про великий контракт із ВПС Саудівської Аравії

Читать на русском
Державне авіабудівне підприємство «Антонов» підписало меморандум про постачання 30 літаків Ан-178 Королівським військово-повітряним силам Саудівської Аравії.

Державне авіабудівне підприємство «Антонов» підписало меморандум про постачання 30 літаків Ан-178 Королівським військово-повітряним силам Саудівської Аравії.

Відповідної домовленості українські авіабудівники досягли з місцевим підприємством Taqnia Aeronautics, передає «Слово і Діло».

Представники Саудівської Аравії зазначили, що зупинили свій вибір на українському літаку завдяки низькій ціні та меншим експлуатаційним витратам порівняно з іншими літаками цього класу.

Крім того, що українські літаки стоятимуть на озброєнні ВПС Саудівської Аравії, в майбутньому планується їх спільне виробництво з цією країною.

Стратегічні об'єкти авіаційної та ракетно-космічної промисловості (інфографіка)Сьогодні «Слово і Діло» вирішило показати, де в Україні розміщені стратегічні об'єкти авіаційної та ракетно-космічної промисловості

«Вибір на користь Ан-178 ми зробили, беручи до уваги хороші характеристики цього літака. Його значними перевагами порівняно з іншими літаками цього класу є ціна та низькі експлуатаційні витрати. Ми також будемо реалізовувати спільну маркетингову політику з просування Ан-178 на ринки інших країн близькосхідного регіону, а потім плануємо спільне виробництво цих машин», – пояснив президент «Тaqnia Aeronautics» Алі Мохаммед Аль-Гамді.

Як відомо, Ан-178 – український ближньомагістральний військово-транспортний літак, перший політ якого відбувся у травні 2015 року. Фахівці розглядають цю модель як високо перспективну з точки зору співвідношення технічних характеристик і ціни.

Нагадаємо, у жовтні в Міністерстві економіки запропонували продати частину акцій ДП «Антонов» іноземним інвесторам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: