Замість Росії товари військового призначення Україні тепер поставлятиме Казахстан

Читать на русском
Україна та Казахстан уклали двосторонню угоду про взаємне постачання продукції військового призначення а авіаційній сфері.

Україна та Казахстан уклали двосторонню угоду про взаємне постачання продукції військового призначення а авіаційній сфері.

Відповідну угоду підписали представники «Казахстанської авіаційної індустрії» та «Укрспецекспорту», пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Казахстану.

Йдеться, зокрема, про відкриття в Астані сервісного центру з обслуговування літаків «Антонов» й регіонального ценру з ремонту авіаційних двигунів «Мотор-Січ»

«У рамках угоди запланована ремоторизація (заміна двигунів на модифіковані покращені мотори) і модернізація літаків Ан-2 в Ан-2-100, а також промислова збірка турбогвинтових двигунів МС-14 для установки на модернізовані літаки, крім того – виробнича кооперація ТОО «Казахстанська авіаційна індустрія» в літакобудуванні з виробництва комплектуючих до літаків «Антонов» і в авіаційного двигунобудування з виробництва комплектуючих до авіаційних двигунів АТ «Мотор Січ», – уточнюють у Міноборони Республіки Казахстан.

Другим напрямком співпраці в галузі стане розробка й виробництво безпілотних літальних апаратів, а також постачання, ремонт і технічне обслуговування авіаційних тренажерних комплексів.

Нагадаємо, після візиту до Казахстану міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що тамтешні компанї зацікавлені в приватизації українських енергокомпаній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: