Судовий позов «Опозиційного блоку» проти Кернеса може мати перспективу – експерт

Читать на русском
Геннадій Кернес

Те, що «Опоблок» збирається в судовому порядку оскаржити результати виборів у Харкові, логічно й може мати певний результат.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Павлів, аналізуючи інформацію про те, що «Опозиційний блок» хоче оскаржити в суді результати виборів у Харкові.

«В даному разі «Опозиційний блок» йтиме в суди. Це досить логічно в ситуації, що склалася. Критерієм для них буде організація нерівних виборів, створення нерівних умов для місцевих виборів владою. Певні успіхи з урахуванням залучення уваги світової спільноти в цій царині можуть бути, й суд може мати перспективу», – розповідає експерт.

На його думку, те, що Кернес переміг у першому турі, очікувано, оскільки він є найбільш рейтинговим і популярним політиком у Харкові.

«Подальший розвиток ситуації між «Оппозиційним блоком» та Кернесом залежатиме від того, як швидко може пройти судовий розгляд, коли він почнеться й коли завершиться. Це певним чином впливатиме на настрої в Харкові, на ситуацію зі становищем і статусом самого Кернеса», – вважає політолог.

Всі роки діяльності Кернеса Харків був полігоном для розправи з опонентами – активістУ рамках спецпроекту«ОБРАНІ» активіст дав оцінку п'ятирічній діяльності міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Водночас координатор харківської громадської організації «Зелений фронт» Олег Перегон вважає, що діяльність Кернеса почалася не в 2010 році, а значно раніше, і Добкін певною мірою був його «кишеньковим мером».

Також харківський громадський активіст Юрій Ліхота розповів, що Геннадій Кернес став для Харкова певною мірою злим генієм, який вибудував досить чітку та закриту систему дерибану. У неї залучені практично всі, починаючи від дрібних чиновників і депутатів, закінчуючи керівниками комунальних підприємств.

«Ця вертикаль дуже чітко вибудувана, а головне – закрита. Така собі гарна диктатура», – пояснює активіст.

Як відомо, за підсумками екзит-полу Комітету виборців України, в Харкові чинний мер Геннадій Кернес набрав 59,3% голосів виборців, що означає, що другого туру виборів не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: