Кернес побудував у Харкові чітку та закриту систему дерибану – експерт

Читать на русском
Геннадій Кернес

Геннадій Кернес став для Харкова свого роду злим генієм, який побудував досить чітку та закриту систему дерибану. До неї залучені практично всі, починаючи від дрібних чиновників і депутатів, закінчуючи керівниками комунальних підприємств.

Таку думку в рамках спецпроекту «ОБРАНІ» висловив харківський громадський активіст Юрій Ліхота, інформує «Слово і Діло».

«Ця вертикаль дуже чітко вибудувана, а головне – закрита. Така собі гарна диктатура. Харківським активістам лише зі скандалами вдалося торік почати прориватися на сесії міської ради і хоч якось впливати на процес розгляду життєво важливих для міста питань. Але поки ситуація в місті далека від ідеалу. Пам'ятаєте ситуацію, коли в Харкові почали випадати діти з вікон, ліфти падати? Так от, коли ми почали розбиратися, то з'ясували, що навіть експлуатаційні організації в Харкові не мають нікого в штаті, крім бухгалтерів. Тобто, простіше кажучи, це «прокладки», які також працюють виключно на користь міської влади», – каже активіст.

Щодо шансів мера в ключі майбутніх місцевих виборів, то тут, незважаючи на хороші рейтингові позиції Кернеса, на думку громадського активіста, ситуація дуже складна.

Геннадій Кернес та його здобутки: обіцянки харківського мера в цифрах«Слово і Діло» проаналізувало стан виконання найбільш вагомих обіцянок міського голови Харкова Геннадія Кернеса в рамках проекту «ОБРАНІ».

«Кернеса називають злим генієм. Він дуже розумна й хитра людина. У нього дуже серйозна команда, багато молодих, юристів. Він розуміє, що він робить, тому в Харкові систематично робилося все для того, щоб не залишилося не те що загальнонаціональних, а навіть загальноміських лідерів, здатних конкурувати з мером», – запевняє Ліхота.

За його словами, звичайно, є такі постаті, як Фельдман, Сапронов, Балута, але до кожного з них є питання як у волонтерів, так і у широкого кола громадськості.

«Сапронов був заступником Добкіна. До того ж, у нього поки немає чіткого бачення розвитку міста та окремих його сфер зокрема. Балута, скоріш за все, апелюватиме до того, що саме при ньому в області вдалося зберегти спокій, хоча заслуга активістів та волонтерів у цьому не менша. Фельдман – це взагалі окрема історія. Як люблять говорити в місті, він не був тільки в «Правому секторі». До того ж, активна громадськість не сприймає його як людину, яка здатна щось зробити. Його мета – у другому турі просто віддати перемогу чинному меру», – резюмував наприкінці активіст.

Системою народного контролю «Слово і Діло» зафіксовано 159 обіцянок політика, більшість з яких він не виконав (67), що склало 42% рейтингу його безвідповідальності.

Нагадуємо, що самостійно стежити за ходом подій і дізнаватися про попередні результати місцевої виборчої кампанії можна за допомогою онлайн-спецпроекту «ОБРАНІ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: