Кредитори МВФ погодились списати 5% від основної суми боргу України

Читать на русском
Міжнародні кредитори, що надавали Україні позику в рамках кредитування від МВФ, вперше погодилися на знижку для українського уряду, щоправда, лише на 5%.

Приватні кредитори, зовнішні валютні зобов'язання перед якими через Міжнародний валютний фонд має Україна, погодилися надати знижку в розмірі 5% від суми основного боргу.

Це перші поступки, про які стало відомо в ході переговорів представників українського уряду та комітету кредиторів-власників єврооблігацій, пише «Слово і Діло» з посиланням на агентство Bloomberg, яке наводить дані власних джерел.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк обіцяє послідовно впроваджувати всі реформи, передбачені програмою МВФСказано 3 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Щоправда, для України така поступка занадто мала: вітчизняний уряд вимагає 40% знижки в процесі реструктуризації зовнішнього боргу. Як зазначає видання, те, що крига скресла і група кредиторів на чолі з Franklin Templeton таки пішла на поступки Києву – добрий знак для української влади, і тепер експерти сперечаються, на якій цифрі зійдуться переговорники. Передбачається, що реальний розмір знижки буде визначений в межах 25-35%.

Для того, щоб Україна отримала новий транш кредиту від МВФ, угоду про реструктуризацію попередніх її боргів Києву необхідно підписати протягом серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: