МВФ не довіряє українській системі оподаткування – експерт

Читать на русском
Євген Невмержицькийекономічний експерт

Один консультант від МВФ, який буде працювати в Державній фіскальній службі, не врятує систему непосильних податків в Україні.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив керуючий партнер компанії «Фінансова студія», експерт з кредитних ризиків Асоціації ЕМА Євген Невмержицький стосовно інформації, що з 1 вересня в Державній фіскальної службі України працюватиме постійний консультант Міжнародного валютного фонду.

«Консультанти від таких організацій, як МВФ – це в будь-якому випадку добре для нас. Питання довіри/недовіри звичайно теж виникає. На жаль, ми вже втратили довіру з широкого кола питань через те, що бажаних реформ, які вимагають від України, ніхто не отримує, але при цьому ми розраховуємо й очікуємо допомоги. Також, при цьому є розуміння, що фінансувати Україну в будь-якому разі потрібно, бо ситуація ще складніша, ніж у Греції», – розповідає експерт.

Проте, за його словами, одним консультантом від МВФ в Україні не обійтися, й він не є рятівною соломинкою для Державної фіскальної служби.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що найближчим часом буде презентовано нову систему Державної фіскальної служби УкраїниСказано 17 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Для того, щоб ДФС виконувала свої функції й працювала належним чином, потрібна прозора система податкової служби. Зараз що відбувається з боку фіскальної служби: безкінечні перевірки, втручання в малий та середній бізнес, корупційні вимоги та непосильні податки. Це дуже складний процес і одним консультантом це не вирішується», – пояснює спеціаліст.

Зазначимо, що 23 червня 2015 року прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пообіцяв, що невдовзі буде презентовано нову систему роботи Державної фіскальної служби України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: