Яценюк: пожежники перевіряли палаючу під Києвом нафтобазу менше місяця тому

Читать на русском
Прем'єр-міністр зізнався, що ДСНС перевіряла нафтобазу БРСМ у с. Крячки Київської області і винесла 64 приписи для виконання її керівництвом, однак ті вимоги пожежників проігнорували.
Фото: inforesist.org

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що нафтобазу «БРСМ-Нафта», що палає під Києвом з 8 червня, 20 травня перевіряла Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Тоді пожежники виявили ряд порушень і винесли 64 приписи до виконання керівництвом нафтобази, але ті вимоги рятувальників проігнорували, розповів голова уряду під час візиту на місце події, пише «Слово і Діло» з посилання на офіційний Youtube-канал прем'єр-міністра.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв розпорядитися перевірити усі нафтобази та автозаправки в столиціСказано 9 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Уряд 28 січня прийняв рішення поточного року перевірити повністю всі об'єкти техногенної небезпеки і пожежонебезпечні об'єкти. 20 травня була проведена перевірка цієї бази, яка горить, і було видано припис на 64 пункти, які треба було виконати. У результаті того, що посадові особи цієї бази не виконали приписи Державної служби з надзвичайних ситуацій, ми маємо одну з найбільших пожеж в нашій історії», – заявив Яценюк.

Прем'єр також підкреслив, що цю ж саму нафтобазу у 2014 році вже перевіряли 5 разів.

Додамо також, що, за останніми даними, пожежа в с. Крячки триває, сьогодні вогнеборці почали гасити палаючі ємності за допомогою піни. Надзвичайна подія в 30 км від столиці вже забрала життя 5 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: