Не словом, а ділом: США, Канада, ЄС взялись допомагати Україні

Читать на русском

США, Канада, Європейсьий Союз та Світовий банк взялись допомагати Україні і вже озвучили деякі цифри кредитування.

Зокрема Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів обсягом $2 млрд.

Про це повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську Правду».

«Уряд США надає Україні кредитні гарантії обсягом 2 млрд доларів. Це дозволить Україні активніше запроваджувати вже розпочаті реформи і залучати міжнародну фінансову підтримку на більш сприятливих умовах», – сказала Яресько.

А у разі проведення реформ, уряд США готовий збільшити пакет кредитних гарантій, які надаються Україні до $3 млрд.

В свою чергу міністри фінансів Європейського Союзу погодили надання Україні кредиту на суму 1,8 млрд євро. «Сьогодні важливо якомога швидше почати надання цих коштів», –сказав міністр фінансів Франції Мішель Сапен.

Також у Євросоюзі заявили про бажання надати 15 млн євро гуманітарної допомоги. Направлять ці кошти на поміч внутрішньо переміщеним особам та біженцям у Маріуполі та інших районах, постраждалих від конфлікту. Кошти покриватимуть щоденні потреби, такі як житло, їжа, вода, медицина і теплий одяг.

«Європейський Союз стоїть пліч-о-пліч з населенням України, яке найбільш потребує допомоги. Європейська комісія надає гуманітарну підтримку з початку цієї кризи, але тепер потреби є більш гострими, ніж коли-небудь, і ми діємо, щоб допомогти тим, хто найбільш вразливий, щоб пережити останню хвилю військових дій і холодні місяці року. Літаки (з гуманітарною допомогою – ред.) є символом солідарності ЄС», – відзначив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Читайте також: На ремонт дороги Київ-Харків Світовий банк дасть майже мільярд доларів

Про бажання допомагати заявила і Канада, яка виділить українському бізнесу $52 млн, які мають зміцнити економічне становище України. Як стало відомо, гроші будуть спрямовані на розвиток молочної галузі, а також на будівництво терміналів для зернових. Зокрема, на допомогу фермерам з виділених коштів підуть $13,5 млн. На які планують організувати коротко- й довгострокові навчальні курси в галузі управління й адміністрування сільськогосподарських кооперативів.

Матеріали за темою:

МВФ має збільшити «пакет допомоги» Україні на $15 млрд – експерт

Сорос: сума фінансової допомоги Україні залежить від російської агресії

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: