США має приховані мотиви, аби не давати Україні зброю – експерт

Читать на русском

Експерти поділилися міркуваннями, чи допоможе Україні зброя від США виграти війну, якою може бути реакція та яка техніка потрібна в першу чергу. Конгрес США лише виправдовується тим, що ніби з найкращих намірів, щоб не призвести до катастрофи, не поставляє зброю.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіли політичний експерт Констянтин Матвієнко та військовий Дмитро Уманець.

«Отримання зброї від США чи інших країн не може бути гарантією припинення війни. Ніхто не може з упевненістю стверджувати, що якщо буде американська зброя, Путін враз припинить війну. Це вагомий крок до посилення позицій України та підвищення боєздатності. Конгрес США лише виправдовується тим, що ніби з найкращих намірів, щоб не призвести до катастрофи, не поставляє зброю. За цим приховані зовсім інші мотиви. 

У Російської Федерації за будь-яких обставин, буде зброя від США чи ні, залишився один тип реакції до нашої країни. Це – війна. Інакше, ніж засобами терору, Кремль не реагує і не буде», -– вважає Матвієнко.

Водночас, генерал-лейтенант запасу Дмитро Уманець наголошує, що Україні вже непотрібно боятися того, що зброя від США спровокує Путіна.

«США, які є такоми прибічниками демократії та миру, вже давно мали би надати нам допомогу. Можливо, Україні й не потрібно було би тих фінансових траншів, якби Америка своєчасно показала реакцію на дії Путіна в Україні. На даному етапі зброя нам вкрай необхідна.

 В першу чергу – протитанкова зброя. Путін відправив на Донбас близько 500 одиниць бронетехніки. США раніше запевняли, що нададуть безпілотники, які не лише призначені для розвідки та оцінки ситуації, але також можуть нести відповідне озброєння на борту і знищувати як живу силу, так і танки. Для продовження війни Україні це вкрай потрібно», – пояснює Уманець.

Підсумовуючи, він зауважив, що готуватись Україна має до всього і вже має думати про засоби протиповітряної оборони, тому що ніхто не знає, в яку фазу війна перейде завтра і чи буде це «гібридна війна».

Читайте також: США можуть надати $2 млрд та протитанкові ракетні комплекси Javelin

Зазначимо, що США, окрім летальної зброї, можуть надати Україні ще переносні протитанкові ракетні комплекси.

На даний момент США вже допомагають Україні наданням нелетальної зброї – бронежилети, прилади нічного бачення, засоби зв'язку, медикаменти.

Відомо, що у США вже підготували документ, в якому вісім колишніх високопоставлених дипломатів та військових закликають уряд США і керівництво НАТО надати Україні підтримку у вигляді зброї.

Матеріали за темою:

Новітня зброя РФ на Донбасі: снайперський комплекс «Корд» (інфографіка)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: