У 2014 році державний борг України у валюті знизився, а у гривні – зріс

Читать на русском

Коливання валютного курсу та загальна економічна ситуація призвели до того, що загальна сума державного і гарантованого державою боргу України станом на 31 грудня 2014 року в національній валюті збільшилась вдвічі в порівнянні з показниками початку року.

Разом з тим, у перерахунку на американський долар, Україна навіть скоротила свій зовнішній борг на 4,53%, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Згідно зі статистичними даними Мінфіну, наприкінці грудня минулого року наша держава заборгувала своїм зовнішнім кредиторам 69,794 млрд дол. У той час, як у перерахунку на гривню, яка стрімко девальвувала протягом року, він становить 1,101 трильйона, що майже у два рази більше показника початку 2014 року.

Читайте також: Сорос: сума фінансової допомоги Україні залежить від російської агресії

Між тим, вчора в Міжнародному валютному фонді заявили, що черговий кредит Україна отримає тільки в разі стабілізації ситуації в країні. «Зв'язок між економічною і військовою ситуацією абсолютно очевидний», – констатувала директор фонду Крістін Лагард. Вона також уточнила, що єдине, чим МВФ може наразі допомогти – це перегляд строків проведення реформ в Україні та продовження його ще на 4 роки.

Матеріали за темою:

Україна повинна просити про списання зовнішнього боргу – експерт 

Можливість списання зовнішніх боргів України – це міф – експерт 

У Мінфіні не розглядатимуть реструктуризацію зовнішнього боргу 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: