Поки Яресько домовляється, у МВФ вже назвали умови чергового кредиту

Читать на русском

МВФ допоможе Україні тільки за умови стабілізації ситуації в країні.

Про це заявила директор фонду Крістін Лагард, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондент».

У Фонді очікували, що збройний конфлікт на сході закінчиться до зими, каже Лагард, саме цим керувались при визначенні фінансової підтримки навесні 2014 експерти МВФ.

«Тепер ми працюємо над іншими варіантами, зокрема, з продовженням на чотири роки того терміну, який відводиться Україні на проведення реформ», – уточнила Лагард.

Лагард зазначила, що обсяг фінансування, можливо, буде вище ніж передбачалося, однак це залежатиме від військово-політичних чинників.

«Всі кроки МВФ передбачають стабілізацію ситуації в Україні. Це – пріоритет. Зв'язок між економічною і військовою ситуацією абсолютно очевидний», – повідомила глава фонду.

Нагадємо, міністр фінансів Наталья Яресько пообіцяла завершити переговори з МВФ про розширення фінансування у рамках нової програми EFF до 30 січня 2015 року.

Раніше, Яресько також зізналась, що переговори складні і дата переведення нового грошового траншу від Міжнародного валютного фонду поки невідома. Як зазначила глава Мінфіну складність переговорів полягає у тому що МВФ хоче бачити ще більше зниження соціальних витрат та підвищення тарифів.

«Я дату назвати не можу, оскільки ми справді перебуваємо в дуже складних переговорах», - повідомила Яресько.

Читайте також: Якщо МВФ перестане кредитувати Україну, підуть усі інвестори – експерт

В свою чергу Президент України Петро Порошенко заявив, що розраховує на отримання Києвом допомоги в розмірі 13-15 мільярдів доларів в 2015-2016 роках з боку США, Канади, Японії, Євросоюзу, а також МВФ і Світового банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: