Сорос: сума фінансової допомоги Україні залежить від російської агресії

Читать на русском

ЄС, допомагаючи Україні, врятує не тільки нову демократію і себе, але й допоможе майбутній Росії.

Про це пишуть фінансист Джордж Сорос і журналіст Бернар-Анрі Леві у своїй статті для The New York Times , передає «Слово і Діло».

Сорос і Леві заявляють, що на карту поставлено не тільки майбутнє України, але й самого Європейського cоюзу, і якщо Європа надасть фінансову допомогу Україні, Путін у підсумку буде змушений відмовитися від агресії.

«Втрата України буде величезним ударом, це буде сприяти підвищенню ролі російської позиції, що базується на основі права сили, а не верховенстві закону», – сказано в статті.

Також у статті зазначено, що президент Росії Володимир Путін хоче встигнути знищити Україну до економічного колапсу в РФ.

«Хоча Росія знаходиться у фінансовій кризі, що поглиблюється, Путін, здається, вирішив, що він може знищити нову Україну до того, як вона зможе повністю утвердитися, перш ніж економічний спад знищить його власну популярність», – йдеться у публікації.

Фінансист і журналіст переконані, що Україна може захистити себе у військовому плані, але вона потребує фінансової допомоги. Термінової – в сумі $15 млрд, а потім додаткової, залежно від ступеня подальшої російської агресії та успіху реформ в Україні.

Читайте також: Порошенко – Путіну: припиніть вогонь і звільніть заручників

Також автори заявляють, що Путін нарощує військовий і фінансовий тиск на Україну. Як приклад наводиться атака на Маріуполь, в результаті якої загинули 30 осіб і близько 100 отримали поранення.

Матеріали за темою:

Сорос: Без підтримки ЄС реформи в Україні не будуть радикальними 

Світові ринки очікують, що Україна оголосить дефолт – Сорос 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: