У Мінфіні не розглядатимуть реструктуризацію зовнішнього боргу

Читать на русском

Україна не буде вести переговори про реструктуризацію зовнішньої заборгованості і розраховує на пакет фінансової допомоги від західних партнерів.

На порядку денному - переговори з ключовим кредитором - Міжнародним валютним фондом, а також проведення міжнародної донорської конференції, яка визначить пакет зовнішньої фінансової допомоги для України, а не питання реструктуризації зовнішньої заборгованості України.

Про це заявив заступник міністра фінансів України Ігор Уманський, пише «Слово і Діло», з посиланням на «Уніан».

«Питання про реструктуризацію боргу, про зміну структури виплат, обсягу навантаження з обслуговування на сьогодні не є предметом переговорів», - сказав Уманський.

Натомість, в коментарі «Слову і Ділу» директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко заявив, що в Україні має бути найближчим часом створена спеціальна група для реструктуризації зовнішніх боргів України.

Читайте також: Дербюджет-2015: Яценюк наслідує принципам Азарова – економіст

За його словами, наразі не варто сподіватись на можливість списання боргових зобов'язань України, а тому уже в найближчому часі має бути створена спеціальна група, що займеться веденням міжнародних переговорів щодо реструктуризації зовнішніх боргів України.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: