Суддям хочуть заборонити випускати під заставу корупціонерів і вбивць

Читать на русском

Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко пропонує виключити можливість виходу під заставу в разі вчинення корупційного правопорушення або вчинення насильницьких злочинів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Випускати під заставу або під домашній арешт корупціонерів, насильників і вбивць неприпустимо! Хабарники прокурори, міліціонери, судді, підозрювані у вбивстві, або масових вбивствах, як Садовник, повинні знаходитись на період слідства у СІЗО до тих пір, поки ми не очистимо судову і прокурорську систему від корупції!», - заявив народний депутат.

Геращенко також повідомив, що готує проект змін до Кримінального Кодексу, згідно з яким корупціонери і насильники не зможуть бути випущеними під заставу.

Як відомо, служителі Феміди, зокрема, «знаменитого» Печерського суду неодноразово випускали під заставу не менш «знаменитих» особистостей, замішаних у корупції або сепаратизмі. Так, нещодавно, суддя того ж таки Печерського райсуду міста Києва Олеся Батрин оголосила запобіжний захід впійманому на великому хабарі начальнику управління тилу Нацгвардії Святославу Манжурі.

Також судді неодноразово відпускали на волю під особисте зобов'язання сепаратиста «Топаза», а також звільнили під заставу лідера харківського сепаратистського руху Костянтина Долгова, який тут же втік до Криму, а потім – до Росії.

Крім того, Печерським судом під заставу в мільйон гривень недавно був відпущений глава «Укргазвидобування» Сергій Костюк, обвинувачений в нанесенні державі збитків в 23 млн гривень, а обвинуваченого у вбивстві 39 осіб на Майдані Дмитра Садовника відпустили під домашній арешт, внаслідок чого Садовнику вдалося сховатися від слідства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: