Після втечі Садовника у Авакова «зроблять висновки» щодо домашнього арешту

Читать на русском

Командир спецпідрозділу «Беркут», що брав участь у розгоні та розстрілах на Майдані Незалежності, втік з-під домашнього арешту.

За словами дружини, Садовник пішов з дому до лікарні, однак до 23:00 так і не повернувся, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка у Facebook.

«Дмитро Садовник, підозрюваний у співучасті в масових убивствах на Майдані, не повернувся додому в 23:00. Він оголошений у розшук. Дружина Дмитра Садовника повідомила, що сьогодні (3 жовтня – ред.) вранці він сказав їй, що йде в поліклініку перевірити здоров’я, і після цього він з нею не зв’язувався», – констатує Геращенко.

Радник міністра також висловив думку щодо недоцільності застосування такої тимчасової міри, як домашній арешт, до людей, яких підозрюють у скоєнні особливо тяжких злочинів, покаранням за які може бути строк від 5 років позбавлення волі.

Також під час винесення рішення про домашній арешт треба враховувати особу підозрюваного, упевнений Геращенко. «Домашній арешт, що практикується зараз, у тому числі за фінансові правопорушення, провокує осіб, що перебувають під домашнім арештом, тікати з-під арешту побоюючись тривалого строку тюремного ув’язнення», - додав посадовець.

Читайте також: Ремонт згорілого Будинку профспілок на Майдані оцінили в 60 мільйонів

Нагадаємо, днями голова СБУ Валентин Наливайченко назвав головним винуватцем розстрілів на Майдані Незалежності свого попередника Олександра Якименка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: