ГПУ спіймала на хабарі начальника управління тилу Нацгвардії

Читать на русском

Генеральною прокуратурою затримано за хабар начальника управління тилу Національної гвардії України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив старший помічник Генерального прокурора з особливих доручень Валерій Карпунцов, передає «Слово і Діло».

«Слідчим відділом Центрального регіону Головної військової прокуратури України спільно з Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України задокументовано факт отримання неправомірної вигоди (хабар) в розмірі 230 тис.грн. начальником управління тилу Національної гвардії України та його співучасників (посередника та керівника фірми)», - повідомив Карпунцов.

За його словами, зазначена сума була отримана за сприяння у перемозі однієї з фірм у конкурсних торгах на постачання продуктів харчування (м’ясних консервів) для потреб Національної гвардії України.

Читайте також: Порошенко придумав, як подолати хабарництво у військоматах

19 січня 2015 року начальнику управління тилу Нацгвардії і його співучасникам було повідомлено про підозру у вчинені злочинів передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 369 КК України. Вищезазначені особи затриманні в порядку ст. 208 КПК України.

Раніше позафракційний народний депутат України Борислав Береза висловив думку, що для боротьби з корупцією в структурах МВС необхідно створити умови для підвищення престижу служби в правоохоронних органах.

Паралельно з цим Береза також пропонує посилити відповідальність за корупційні дії при виконанні обов'язків. «Рік зони суворого режиму за кожні 100 гривень. І повна конфіскація всього рухомого і не рухомого майна», - запропонував депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: