Щоб уникнути банкрутства, Україна прагне нової програми співпраці з МВФ

Читать на русском


В Міжнародному валютному фонді визнали, що нова програма співпраці з Україною дозволила б нашій державі уникнути рестуктуризації боргу перед фондом.

Європейські фінансисти констатують необхідність реструктуризації, тобто зміни умов виплати боргу, що нависла над Києвом у зв'язку з економічною ситуацією в країні, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Аби уникнути цього, Президент Петро Порошенко вчора озвучив намір підписати з МВФ угоду про нову програму співпраці. Однак для її реалізації Києву потрібно провести ряд глибоких структурних реформ, пояснив заступник голови департаменту зовнішніх зв'язків Фонду Вільям Мюррей.

Мюррей повідомив, що представники організації наразі перебувають в Києві для вивчення ситуації, і поки що жодних заяв з приводу подальшої співпраці з Україною Фонд від них не отримав.

«Дуже важливо, що ми обговорюємо можливість переключитися на нову програму, що включає механізм розширеного фінансування EFF. Але її головний меседж не у збільшенні фінансування, а в необхідності глибоких структурних реформ, болючих і складних», – пояснив представник МВФ.

Читайте також: У БПП проти виплати стипендій тільки бідним студентам

Нагадаємо, кілька днів тому міністр фінансів України Наталя Яресько розповіла, що переговори з МВФ просуваються надзвичайно складно, тож невідомо, чи отримає Україна черговий транш кредиту.

До слова, наприкінці липня «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку прем'єр-міністр Арсенія Яценюка про те, що Україна не буде оголошувати дефолт.

Матеріали за темою:

Монтян: бюджет Києва на 2015 рік «малювали зі стелі»

ЄС не посилить санкції проти Кремля – експерт

Гонтарєва намагається узаконити тіньовий ринок продажу валюти – нардеп

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: