Порошенко домовився про збільшення кредиту від МВФ

Читать на русском

МВФ розробляє нову програму допомоги Україні і може збільшити суму кредиту.

Про це в ході Всесвітнього економічного форума в швейцарському Давосі домовилися Петро Порошенко  і директор Фонду Крістін Лагард, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

Суму чергового траншу планують збільшити з $16,5 млрд до $20 млрд, а міжнародні експерти, навіть, називають суму у $27 млрд. Однак, за словами Президента, в обмін на гроші МВФ вимагає ще більше реформ, їх вже розробляє місія МВФ.

В свою чергу, міністр фінансів України Наталія Яресько  вже оголосила, що нова програма МВФ розрахована на 4 роки і уряд України надав запит на механізм розширеного фінансування Extended Fund Facility (EFF) для встановлення тривалішого партнерства з Міжнародним валютним фондом.

«Механізм EFF надасть довготермінову підтримку протягом наступних чотирьох років, яка дозволить Україні повернутися до економічного зростання, відновити достатній рівень валютних резервів та забезпечити економічну та фінансову стабільність надалі», – каже міністр.

Читайте також: Україна може не отримати черговий транш від МВФ

За її словами, складовою частиною цього загального плану є консультації Міністерства фінансів з власниками українського суверенного боргу для покращання середньострокової фінансової стабільності. «Як тільки буде досягнуто домовленостей з МВФ, українська влада представить кроки подальших консультацій зі своїми кредиторами», – каже Яресько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: