У БПП проти виплати стипендій тільки бідним студентам

Читать на русском

Радник Президента, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Микола Томенко впевнений, що «геніальну» ідею виплачувати стипендії виключно бідним студентам потрібно зупинити.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Після зарплатної «урівнялівки» у вишах, коли сьогодні приблизно однакову заробітну плату будуть отримувати кандидати наук і доктори наук, доценти і професори, не роз'ясненою залишається ситуація, як виживати вчителям і школам, з'явилась ще одна «геніальна» ідея стосовно того, що стипендії треба платити лише бідним студентам», - каже Томенко.

За словами нардепа, все життя, навіть в умовах, коли діяло вчення пролетаріату в Радянській Україні, принцип успішності при виплаті стипендій був ключовим, оскільки завдання вищого навчального закладу – підготувати фахівця і навчити професійну людину.

Томенко вважає, що соціальне становище може бути одним з додаткових факторів, коли приймається рішення, кому з двох студентів заплатити стипендію: якщо ж її можна заплатити тільки одному, тоді до фактору успішності може додаватися фактор соціальної необхідності.

«Отож, сьогодні треба цю чергову «геніальну» ідею зупинити! Урядові ідеї вже створили соціальну напругу всередині викладацького корпусу, залишилось ще створити хаос всередині студентства. У будь-якому разі, таке питання має вирішувати не один «клерк» (навіть високого рівня з Міносвіти). Це питання, яке треба обговорювати з вишами, експертами і лише після того змінювати правила нарахування стипендій», - резюмував Томенко.

Як відомо, вчора заступник міністра освіти Інна Совсунповідомила, що стипендії в Україні будуть отримувати лише бідні студенти. Поділять молодь на бідних і забезпечених уже з першого вересня.На думку чиновника, це виправдано, бо в університетах навчається чимало молоді зі сімей із високим достатком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: