ЄС не посилить санкції проти Кремля – експерт

Читать на русском

Європа переживає економічний спад, а санкції проти Росії призвели до ефекту бумерангу та стану рецесії в економіці, тому ніякого посилення санкцій з боку ЄС більше не буде.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт з міжнародних питань Олександр Потєхін.

«В ході зустрічі, гадаю, що перегляд цих стосунків РФ та ЄС не відзначиться нічим кардинальним. З економічної точки зору, санкції проти РФ призвели до ефекту бумеранга для ЄС та завдали збитків для жителів ЄС більше, ніж до цього було розраховано. Додаткових санкцій не буде».

«ЄС буде намагатися вийти з плоскості санкцій по відношенню до політики Кремля. Ще один важливий аспект – ДНР та ЛНР з боку США не визнані терористичними організаціями. Що стосується санкцій, то Сполучені Штати вже заявили свою чітку позицію і, можливо, будуть продовжувати певний тиск на Брюссель», - розповідає експерт.

За його словами, оптимістичних очікувань для України від цієї зустрічі очікувати не варто, а будь-який крок у бік РФ повинен бути тісно пов'язаний з повною реалізацією Мінських угод.

«Зі сторони ЄС була заява, що вони мають інші засоби впливу на дії РФ. Політичний тиск – це звісно теж механізм, але не в нашому випадку. За умови, коли б Україні вирішили надати допомогу в плані серйозного військового озброєння – можливо санкції вже не грали таку б вирішальну роль, але в даній ситуації вибору немає», – вважає фахівець.

Читайте також: Іншого вибору немає: Сепаратисти наполягають на переговорах

Зазначимо, що відносини Росії і Заходу погіршилися у зв'язку з ситуацією в Україні. ЄС і США, на тлі досягнутих у Мінську угод між Києвом і бойовиками Донбасу про припинення вогню, ввели проти Росії санкції, спрямовані проти фінансової, нафтової та оборонної галузей економіки.

У відповідь на це, з 7 серпня Росія ввела повну заборону на поставки яловичини, свинини, фруктів, птиці, сирів і молока з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії, які раніше запровадили санкції проти РФ.

Матеріали по темі:

Кремль готовий розв'язати війну в будь-який момент - експерт

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: