Гонтарєва намагається узаконити тіньовий ринок продажу валюти – нардеп

Читать на русском

Народні депутати просять генерального прокурора та міністра фінансів перевірити законність дій керівництва Національного банку на валютному ринку і врегулювати його цінову політику.

Про це повідомив співголова депутатського об'єднання «Депутатський контроль», член фракції «Народний фронт» Геннадій Кривошея, інформує «Слово і Діло» з посиланням на сайт НФ.

Зокрема, Кривошея переконаний, що Нацбанк намагається узаконити тіньовий ринок продажу валюти.

«Незважаючи на тотальну неможливість придбати долар у столичних банках, реальний курс істотно перевищує офіційний... Мені вдалося придбати лише $9 за курсом 19,8 грн/$ в обмінному пункті на Хрещатику», – розповів народний депутат.

При цьому Кривошея зазначив, що на сьогодні офіційний валютний ринок України фактично паралізований і перебуває «в тіні», а НБУ дозволяє здійснювати валютні спекуляції банківським установам під час операцій купівлі-продажу на міжбанківському валютному ринку.

Читайте також: 7 відповідей, що змінить курс гривні в 2015: зарплати, тарифи, продукти

«Як свідчить практика, банківські установи купують валюту для клієнтів за курсом, нижчим від реально ринкового, потім його завищують і за «відкати» продають валюту через «тіньові» обмінні пункти», - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: