Депутати взялися наввипередки обіцяти зміни до Бюджету-2015

Читать на русском

Прийняття Державного бюджету України на 2015 рік викликало чимало дискусій, що тривають навіть через 2 тижні після його затвердження, тож схоже, що топ-темою обіцянок післяноворічного періоду стануть саме зміни до головного кошторису країни.

Незгодні з проектом Державного бюджету знайшлися чи не в кожній політичний силі, представленій в парламенті, і чимало з них уже заявили про підготовку змін до бюджетних законів, констатує «Слово і Діло».

Як не дивно, серед тих, хто прагне переглянути Бюджет, виявився чинний член Кабінету міністрів: 12 січня внести пакет змін до бюджетного та податкового кодексів пообіцяв віце-прем'єр та міністр культури В'ячеслав Кириленко. Урядовець запевнив, що Кабмін запропонує на розгляд парламенту такий пакет законопроектів до 15 лютого.

А вже сьогодні, в день пленарного засідання Ради, народний обранець від «Батьківщини» Вадим Івченко запевнив, що його політична сила буде ініціювати зміни до бюджетного кодексу в частині місцевих бюджетів.

Додамо, що лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко вчора висловила невдоволення тим, що текст Держбюджету, проголосований в парламенті, відрізняється від тексту, що був опублікований урядом. У відповідь, спікер Володимир Гройсман пообіцяв оприлюднити результати звірки текстів.

Також сьогодні своє слово сказали і в опозиції: Наталя Королевська запевнила, що «Опозиційний блок» подасть свій законопроект про внесення змін до Держбюджету.

Втім, серед депутатів знайшлися й такі, хто обіцяв не підтримувати жодних змін до бюджету. Про таку позицію 30 грудня заявив Сергій Лабазюк, що представляє депутатську групу «Воля народу». Щоправда, виходячи з того, що в момент голосування за проект Бюджету нардеп взагалі був відсутній у сесійній залі, у «Слова і Діла» виникають сумніви в його зацікавленості бюджетом країни як таким.

Матеріали за темою:

Що буде з українським бізнесом в 2015 році? – експерт

Чи бути в Бюджеті-2015 децентралізації?

Бюджет-2015: політичний обман чи фінансове знущання над населенням? Погляд

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: