Мусій подасть в суд на Яценюка

Читать на русском

Відсторонений від посади міністра охорони здоров'я Олег Мусій судитиметься з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Зокрема, глава МОЗ вважає, що від виконання обов'язків його відсторонили незаконно, а про ситуацію з закупівлею ліків Яценюк знав ще з квітня, передає «Слово і Діло» з посиланням на телеканал ZIK.

«Це абсолютно безпідставні звинувачення, які не мають під собою вагомого підґрунтя. Окрім того, про цю ситуація навколо державних закупівель було Арсенію Петровичу абсолютно відомо. Я доповідав неодноразово йому», - каже Мусій.

Він також нагадав, що відповідальним за держзакупівлі був його перший заступник Руслан Салютін, якому він, згідно зі своїми посадовими обов'язками, не мав права навіть винести догану, бо такі повноваження має тільки Кабінет міністрів.

«Я б закликав Арсенія Петровича дотримуватися чинного законодавства при вирішенні тих чи інших кадрових питань, в тому числі і з урядом. Тому що це абсолютна прерогатива Верховної Ради – знімати чи не знімати міністра. А відсторонення – такої процедури взагалі законодавством не передбачено. Вона передбачена виключно до державних службовців. Зараз я очікую офіційного рішення, для того, щоб його оскаржувати в суді», - заявив глава Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також: Мусій почав перетрушувати кадри в МОЗ

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував усунути від обов'язків міністра охорони здоров'я Олега Мусія і звільнити його першого заступника Руслана Салютіна. Сам же Мусій вважає своє можливе звільнення наслідком розпочатої ним боротьби з корупцією в системі охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: