Мусій упевнений, що його звільнення лобіюють корупціонери

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій вважає своє можливе звільнення наслідком розпочатої ним боротьби з корупцією в системі охорони здоров'я.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, 8 липня, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Боротьба з корупцією і з тими страхітливими явищами, які 23 роки терзають систему охорони здоров'я, викликає хвилю обурення і всілякі чутки, проплачені статті, замовлені мітинги на мою адресу. Це абсолютно логічний наслідок цієї боротьби», - вважає Мусій.

Чиновник упевнений, що питання його можливої відставки - суто політичне. «В будь-який час Верховна Рада України може прийняти політичне рішення про зміну чи всього складу Кабінету Міністрів, чи окремого міністра», - каже очільник МОЗу.

У той же час, Мусій запевняє, що жодних заяв про відставку він не писав і збирається й надалі працювати у тому ж напрямку.

«Якщо Верховна Рада прийме рішення (про звільнення міністра — прим. «Слово і Діло) — будем працювати далі з громадськістю, як я працював останні 20 років свого життя. Вирішить Верховна Рада залишити уряд у такому самому складі — я буду далі продовжувати цю політику однозначно: боротьба з корупцією і побудова нової національної системи охорони здоров'я», - резюмував міністр.

Нагадаємо, 12 березня Мусій пообіцяв, що буде боротись з відкатами, нечесними тендерами, сумнівними схемами та хабарами у відомстві. Крім того, міністр також пообіцяв провести серед вищого та середнього керівництва МОЗ народну люстрацію.

27 червня Мусій заявив, що хоче виступити у Верховній Раді в день розгляду постанови про його звільнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: