В МЗС відкинули пропозицію Лукашенка «умиротворити» Донбас

Читать на русском

В Міністерстві закордонних справ України відхилили пропозицію президента Білорусі Олександра Лукашенка ввести у зону конфлікту на сході України власні миротворчі війська.

Про це агентству «РБК-Україна» повідомив керівник департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає «Слово і Діло».

«Ми вважаємо, жодних миротворчих військ в Україну вводити не треба. Потрібно, щоб Російська Федерація і терористи виконували «мінські домовленості» про припинення вогню та обмін заручниками... Ми здатні самі навести лад на своїй землі, якщо її покинуть іноземні війська», – зауважив Перебийніс.

Між тим, вчора Олександр Лукашенко запропонував сторонам конфлікту власну допомогу у вигляді введення білоруських миротворчих військ на Донбас. «Якщо потрібно – а це для мене дуже небезпечна та страшна річ – коли є недовіра Росії до Заходу і Заходу до Росії... і є недовіра сторін, що воюють, то я готовий був би використати і свої збройні сили для того, щоб розвести сторони конфлікту», – сказав білоруський президент.

Читайте також: Україна, РФ і ОБСЄ визначать буферну зону на Донбасі

Раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що не допустить введення на схід України жодних миротворчих контингентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: