Жодних миротворців на Донбасі не буде - Президент

Читать на русском

Президент виключає можливість введення на територію України будь-яких миротворчих контингентів.

Про це він сказав у ході прес-конференції 25 вересня, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«На території України жодних миротворчих контингентів не буде. Крапка», - сказав Президент, мотивуючи свою позицію тим, що досвід Придністров'я та інших заморожених конфліктів демонструє, що перебування миротворців вказує на втрату суверенітету країни на цій території.

У той же час, спостережну місію ОБСЄ до роботи в зоні конфлікту допустять, запевнив глава держави. Він зазначив, що на сьогодні в Україні працює півтисячі спостерігачів організації.

Зокрема, Організація з безпеки та співробітництва в Європі стежитиме за режимом припинення вогню та процесом відведення важкої артилерії, систем залпового вогню та іншої зброї за допомогою безпілотників, які вже надходять у розпорядження спостерігачів.

Читайте також: Реальна кількість біженців в Україні може сягати 1 мільйона

Нагадаємо, згідно укладеного Меморадуму щодо положень Протоколу мирних переговорів у Мінську, обидві сторони конфлікту зобов'язуються припинити наступальні дії, відвести на встановлену відстань засоби ураження калібром понад 100 мм, припинити польоти іноземної (у тому числі бойової) авіації за винятком літальних апаратів ОБСЄ і т.д.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: