Тарута: Донбасу потрібен воєнний стан, а не вибори

Читать на русском

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута вважає, що дострокові парламенські вибори не допоможуть вирішити системних проблем в Україні, а затягування з введенням воєнного стану може обернутися поширенням сепаратизму на інші регіони.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті «Дзеркало тижня», передає «Слово і Діло».

На думку Тарути, проведення виборів різко погіршить ситуацію в країні. «Це дезорієнтує і політиків, і суспільство. Вже почалися чвари. Плюс - гроші. Великі гроші - і офіційні, і неофіційні. Вони потрібніші сьогодні солдатам. Це ілюзія, що парламент буде якіснішим чинного. Він буде ще гірше», - упевнений очільник ДонОДА.

Тарута пояснив: нинішній склад Верховної Ради - це люди, яким уже нічого втрачати. Нове скликання парламенту боятиметься приймати непопулярні рішення заради збереження свого рейтингу.

«Я вважаю, що цей парламент зараз в змозі приймати потрібні країні рішення. Тому що він має великий гріх перед країною і може його хоча б частково спокутувати. І мова не лише про роль парламентарів у військовій складовій, але і про реформи. Мені здається, що саме йому, парламенту, якому нічого втрачати, по силам прийняти непопулярні реформи. Нові ж партії будуть приречені на збереження свого рейтингу», - зазначив губернатор Донеччини.

Читайте також: Жоден солдат НАТО не піде за нас воювати - Гречанінов

Нагадаємо, 26 серпня Тарута заявив, що якщо президенти України і Росії домовляться про виведення російських бойовиків з території Донбасу, для наведення ладу в регіоні потрібно буде 2 тижні.

Пізніше таких домовленостей було досягнуто на зустрічі контактної групи у Мінську 5 вересня, однак поки що відведення озброєних підрозділів ДНР та ЛНР не спостерігається. Більше того, за повідомленнями групи «Інформаційний спротив», терористи неодноразово порушували режим припинення вогню.

«Слово і Діло» регулярно складає рейтинг виконання обіцянок українськими губернаторами. Що цього тижня виконав або провалив очільник вашого регіону, можна переглянути на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: