Тарута дав свій прогноз подальшої долі Донбасу

Читать на русском

Губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що ситуація на Донбасі в найближчій перспективі буде залежати від кількості перекинутих військ і техніки з території Росії.

Про це він повідомив у коментарі ZN.UA, передає «Слово і Діло».

«Якщо сьогодні в Мінську сторонам вдасться домовитися про деескалацію конфлікту, то зупинити цей шабаш («парад полонених» у Донецьку став його вищою точкою), можна дуже швидко. По суті, нам вистачить 2-3 тижні, щоб очисти Донбас», - вважає Тарута.

«Якщо ж цього не станеться, якщо Росія продовжить реалізацію своєї політики, спрямованої на знищення України, буде дуже складно. Однак втрати будуть не тільки у нас, але і у них. Їм доведеться дуже багато шукати бойовиків для цієї війни. Тому що всі, хто сюди приходять зі зброєю, - тут і залишаються», - зазначив він.

Губернатор Донецької області також повідомив, що Донецька обласна державна адміністрація не збирається переїжджати з Маріуполя і працює в звичайному режимі.

Нагадаємо, 13 червня Президент України Петро Порошенко доручив голові Донецької ОДА Сергію Таруті тимчасово перенести офіс облдержадміністрації в Маріуполь. Сам же Тарута 15 червня повідомив, що в Маріуполь вже переїхала частина його заступників та частина апарату ОДА.

Як відомо, сьогодні, 26 серпня Президент України Петро Порошенко в Мінську проведе зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: