Гречанінов: НАТО за нас воювати не буде

Читать на русском

Вадим Гречанінов, президент Атлантичної Ради України, голова наглядової ради Інституту міжнародних досліджень і оборонної політики, доктор наук, академік, генерал-лейтенант, начальник Центру оперативно-стратегічних досліджень, переконаний, що НАТО не надсилатиме свої війська, щоб захищати Україну.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», коментуючи майбутній саміт Альянсу, що запланований на 4-5 вересня.

«НАТО не посилатиме свої війська воювати за нас. Ми повинні самі себе захистити», - вважає Гречанінов.

Експерт також зазначив, що на майбутньому саміті ймовірно будуть прийняті рішення, що перш за все стосуватимуться країн-членів альянсу. Це країни Східної Європи, з якими ми маємо спільні кордони - Польща, Чехія. Словакія. А також додаткові заходи НАТО стосуватимуться Литви, Латвії й Естонії.

Читайте також: Росія не хоче НАТО у прикордонних державах - міжнародні ЗМІ

«НАТО, ймовірно, прийме рішення про масштабні вчення на теренах Східної Європи. Це має послужити пересторогою для Путіна», - зауважив Вадим Гречанінов.

Що ж стосується допомоги зі зброєю, то пан Гречанінов вважає цілком реальною таку підтримку і «мова йтиме про бойову зброю».

Нагадаємо, вчора Кабінет міністрів України схвалив проект оновленої Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2014 рік. Також міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Україна вже до кінця поточного року може отримати статус основного союзника США поза НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: