Україна буде «жити по новому» з НАТО

Читать на русском

Кабінет міністрів схвалив проект оновленої Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2014 рік.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному порталі Кабінету Міністрів України, пише «Слово і Діло».

Рішення щодо погодження Указу Президента України «Про затвердження Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО на 2014 рік» було ухвалено на черговому засіданні уряду.

Відповідний документ має особливу важливість для нашої держави, враховуючи той факт, що 4-5 вересня цього року у Великій Британії відбудеться Саміт НАТО, в рамках якого планується проведення засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів. Так очікується, що Україна стане єдиною країною-партнером, з якою буде проведено зустріч на найвищому рівні у форматі 28+1.

Як зазначається у повідомленні уряду, проект Указу Президента України та Річна національна програма співробітництва Україна-НАТО на 2014 рік (далі – РНП-2014) була розроблена Міністерством закордонних справ України ще у 2013 році. Однак, у зв'язку зі зміною складу уряду та «принципово новою внутрішньо – та зовнішньополітичною ситуацією України» документ було повернуто до МЗС України на доопрацювання у березні 2014 року.

Читайте також: НАТО може опинитися ближче, ніж того хочуть у Москві

Наразі, ухвалений документ передбачає нові особливості співпраці Україна-НАТО в умовах збройної агресії Російської Федерації проти нашої держави, додаткові механізми інтенсифікації співробітництва у всіх сферах, а також збільшення фінансування практично всіх існуючих програм співпраці між Україною і НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: