Кернес пообіцяв, що ніякої ХНР в Харкові не буде

Читать на русском

Міський голова Харкова Геннадій Кернес запевнив, що ніякого референдуму щодо створення Харківської народної республіки не буде.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передає «Слово і Діло».

«Відповідально заявляю: поки я керую Харковом, ніяких референдумів і ХНР в нашому рідному місті не буде. Як не буде проголошення ніяких інших геополітичних новоутворень», - заявив у своєму зверненні до харків'ян Кернес.

«Всі спроби повторити у нас Слов'янськ або Луганськ міська влада присіче швидко і жорстко. Прошу цих людей запам'ятати - Харків був, є і буде частиною єдиної і неподільної України», - додав мер.

Він також повідомив, що 23 серпня відзначатиметься День міста та День визволення Харкова. «Якщо знайдеться хтось, хто вирішить зіпсувати його харків'янам, хтось, хто побажає влаштувати в Харкові провокації, нехай знають - городяни їм цього не пробачать. І не забудуть», - попередив Кернес.

На думку Харківського міського голови, «псевдореферендуми і подібні дії принесли жителям Донбасу та Луганської області тільки війну, руйнування і горе». «Вірю, що наші люди проявлять властиві їм спокій і мудрість, не піддадуться на провокації і зроблять все, щоб зберегти спокій і мир», - резюмував Кернес.

Як відомо, 17 червня мер Харкова Геннадій Кернес повернувся до Харкова після лікування в Ізраїлі. В той же день він заявив, що за замахом на нього стоять чиновники з нинішньої влади.

Нагадаємо, 28 квітня Кернес був поранений з вогнепальної зброї невідомим, після чого його перевезли на лікування до Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: