Кернес прилетів до Харкова і розповів, хто стоїть за його замахом

Читать на русском

Харківський міський голова Геннадій Кернес, який сьогодні, 17 червня, повернувся до Харкова після лікування в Ізраїлі вважає, що за його замахом стоять чиновники з нинішньої влади.

«Я можу відповідально заявити, що в цій справі стирчать вуха людей, які сидять у владних кабінетах і працюють у правоохоронних органах», – сказав Кернес, передає «Слово і Діло».

Він також назвав розслідування замаху на нього «імітацією». «На сьогодні я з жодним слідчим не спілкувався і навіть не знаю складу цієї групи», – сказав Кернес.

Разом з тим мер запевнив, що він хоче якомога швидше повернутися до нормального життя. «Я сьогодні міський голова. Я приступив з цієї хвилини до своїх обов'язків. А тим, хто хотів мене вбити, скажу, що з 28 квітня я вже пережив 5 смертей», – звернувся він до ймовірних кривдників.

Водночас Кернес заявив, що вважає порушену проти нього кримінальну справу про катування та викрадення людей «сфальсифікованою» міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Як відомо, 28 квітня мер Харкова Геннадій Кернес був поранений із вогнепальної зброї невідомою особою. У ніч на 29 квітня Кернеса у супроводі дружини й бригади ізраїльських лікарів перевезли в один із госпіталів Ізраїлю. Нагадаємо, народний депутат і член фракції Партії регіонів Ірина Бережна вважає, що за спробою вбивства Кернеса може стояти нинішній голова МВС Арсен Аваков.

Зазначимо, що екс-губернатор Харківської області та близький друг Кернеса Михайло Добкін 29 квітня пообіцяв найближчими днями створити у Верховній Раді тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин замаху на мера Харкова, проте своєї обіцянки не стримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: