Бортові самописці з місця падіння MH17 бойовики забрали за наказом Москви

Читать на русском

Служба безпеки України оприлюднила запис розмови між ватажками донецьких сепаратистів, у якій ідеться про наказ із Москви відбирати у працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій України речові докази з місця падіння пасажирського лайнера Boeing 777 Малайзійських авіаліній.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Під час телефонної розмови людина, яку працівники СБУ ідентифікували як командира батальйону «Восток» так званої Донецької народної республіки Олександра Ходаковського, роздає вказівки співробітникам самопроголошеного міністерства з надзвичайних ситуацій ДНР, як діяти в разі знаходження «чорних скриньок» та інших цінних речових доказів.

При цьому Ходаковський неодноразово наголошує на тому, що долею бортових самописців цікавиться Москва.

Нагадаємо, вчора, 19 липня, РНБО повідомила, що «чорні скриньки» перебувають у терористів. А сьогодні в Держслужбі з надзвичайних ситуацій поскаржилися на те, що бойовики заважають їм нормально працювати.

Між тим, сьогодні міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що бортові самописці збитого лайнера перебувають на території України.

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виконав 14 із 43 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: