«Чорні скриньки» зі збитого авіалайнера - у терористів — РНБО

Читать на русском

Українська сторона не має в своєму розпорядженні жодної «чорної скриньки» зі збитого над Донецькою областю пасажирського літака Boeing 777.

Про це на брифінгу заявив спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Українська сторона не отримала ще жодної «чорної скриньки». Бойовики нічого не дають, збирають все у себе», - сказав Лисенко.

За його словами, терористи контролюють практично всю доказову базу на місці аварії літака. «Зараз у нас обмежені можливості отримання офіційної інформації з місця. Можливості рятувальників обмежені, адже вони знаходяться під контролем бойовиків. Бойовики, які контролюють це місце, не дають вивезти зібрані докази, відбирають їх», - заявив спікер РНБО.

Нагадаємо, напередодні Лисенко повідомив, що терористи перешкоджають проведенню гласного міжнародного розслідування катастрофи Boeing 777 і заважають роботі фахівців на місці трагедії.

Як відомо, літак Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам - Куала-Лумпур, розбився 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб.

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама заявив, що у США є переконливі докази того, що ракета, яка збила малайзійський Boeing, була запущена з території, контрольованої терористами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: