Boeing 777 був збитий з території, підконтрольної сепаратистам – Обама

Читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама заявив, що в США є переконливі докази того, що ракета, яка збила малайзійський Boeing 777, була запущена з території, яку контролюють терористи.

Про це він повідомив під час свого виступу в Білому Домі щодо ситуації в Україні, пише «Слово і Діло».

На думку Обами, те, що відбувається на Донбасі, не відбувалося б без підтримки Росії.

«Якби пан Путін не дозволяв сепаратистам вільно перетинати російсько-український кордон, сепаратисти почали б переговори», – сказав американський президент.

Обама також повідомив, що після катастрофи літака Boeing 777 він поспілкувався з лідерами Малайзії, Нідерландів та України і пообіцяв допомогу в розслідуванні цієї трагедії. Президент США зазначив, що фахівці ФБР та інших структур уже на шляху до місця падіння малайзійського лайнера.

Крім того, Обама повідомив, що принаймні один американський громадянин загинув в авіакатастрофі в Україні.

Як відомо, літак Malaysia Airlines, що здійснював рейс Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий учора, 17 липня, о 16:20. За уточненими даними ГСЧС, на борту знаходилися 298 осіб.

Нагадаємо, спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні повідомив, що терористи перешкоджають проведенню гласного міжнародного розслідування катастрофи Boeing 777 і заважають роботі фахівців на місці трагедії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: