“Слово і Діло” запустить контроль відповідальності київських посадовців

Читать на русском

У рамках проекту “Слово і Діло” спільно з громадськими активістами та експертами буде створено окремий блок із контролю відповідальності київських посадовців, що стане базою, завдяки якій можна буде контролювати ефективність та професійність їхньої роботи.

Про це заявив автор і засновник проекту, політолог Віталій Коршунов під час прес-конференції "Фінанси столиці: чи будуть ліквідовані "чорні діри" бюджету Києва".

Експерт наголосив на необхідності контролю за роботою депутатів через низку запитань, які виникають у киян щодо персоналій, які потрапили до ради. В першу чергу, мова йде про те, чи зможуть нинішня Київська міська рада та бюджетна комісія в її складі працювати на тих принципах, яких очікують від них мешканці столиці. За словами політолога, чверть складу бюджетної комісії Київради є представниками великих забудовників. Це, своєю чергою, викликає низку запитань, зокрема, чи не буде її діяльність зводитися лише до лобіювання чиїхось бізнес-інтересів.

У свою чергу колишній голова КМДА Володимир Бондаренко підтвердив побоювання експерта. На запитання, чи стане місто Київ ареною для лобіювання інтересів великих забудовників, Бондаренко відповів: «Стане. Вже стало». Він пояснив, що 8 липня «без будь-яких на те причин» був звільнений із посади Яків Дігтяр, який очолював управління із захисту історичного середовища столиці.

Бондаренко висловив думку, що таке усунення «нічим не мотивоване, крім того, що буде зроблено для забудовників».

Нагадаємо, проект “Слово і Діло” – це постійно діюча система народного контролю над владою і політиками, що демонструє справжній рівень їхньої відповідальності перед громадянами й виборцями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: