Бондаренко впевнений, що новий склад Київради «заточений» під забудовників

Читать на русском

Колишній голова Київської міської адміністрації, а нині – член бюджетної комісії Київради Володимир Бондаренко впевнений, що столиця вже стала бізнес-майданчиком для великих забудовників.

Про це він сказав у ході прес-конференції «Фінанси столиці: чи будуть ліквідовані «чорні діри» бюджету Києва», передає кореспондент «Слова і Діла».

Зокрема, на запитання, чи стане місто Київ ареною для лобіювання інтересів великих забудовників, Бондаренко відповів: «Стане. Вже стало». Він пояснив, що 8 липня «без будь-яких на те причин» був звільнений з посади Яків Дігтяр, який очолював управління із захисту історичного середовища столиці.

Бондаренко висловив думку, що таке усунення «нічим не мотивоване, крім того, що буде зроблено для забудовників».

«Ми станемо свідками залучення на цю роботу людини, яка буде підписувати всі документи із забудови, в тому числі і в історично охоронному середовищі. Я так думаю», – сказав депутат.

Нагадаємо, «Слово і Діло» вже писало про те, що серед членів бюджетної комісії Київської міської ради є чимало людей, чиї бізнес-інтереси пов'язують із великими будівельними корпораціями.

Сам же Володимир Бондаренко наприкінці червня виступив проти тотального знесення МАФів, аргументуючи це тим, що вони здатні приносити у бюджет столиці значні кошти.

«Слово і Діло» зареєструвало 80 обіцянок Володимира Бондаренка. З них статус «виконано» на цю мить отримали лише 7. Зокрема, колишній голова КМДА, як і обіцяв, надав «швидкій допомозі» міста 90 нових високотехнологічних автівок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: