У РНБО передумали наносити обіцяні авіаудари по ворожих вертольотах

Читать на русском

Незважаючи на обіцянку секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрія Парубія, російські військові вертольоти продовжують незаконно перетинати український кордон.

Як повідомляє Держприкордонслужба України, в п'ятницю 11 липня російський військовий вертоліт і безпілотний літак знову порушили повітряний простір України, пише «Слово і Діло».

Як відомо, 3 липня українська прикордонна служба заявила, що військові вертольоти Росії здійснювали повітряну розвідку і демонстративні польоти вздовж російсько-українського кордону.

У зв'язку з цим секретар РНБО Андрій Парубій пообіцяв, що в разі перетину російськими вертольотами українського кордону, по них будуть нанесені авіаудари.

Однак, як повідомив інформаційно-аналітичний центр РНБО, через тиждень прикордонники зафіксували заліт на територію України на глибину до 4 км уже шести вертольотів РФ, які потім повернулися назад. При цьому українська авіація на бойовий виліт не піднімалася.

У той же час прес-секретар інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко заявив, що українська військова авіація не знищує російські військові вертольоти, які регулярно незаконно перетинають кордон, оскільки ті не атакують позиції сил АТО.

При цьому він додав, що всі випадки порушення повітряного простору фіксують українські прикордонники, однак у них немає засобів для знищення авіації, тому вся інформація передається ЗС України. «Справа в тому, що збивати або не збивати вертольоти - це компетенція Збройних сил. У них є відповідні засоби, прикордонники таких засобів не мають», - пояснив Лисенко.

Нагадаємо, сьогодні вранці з установок «ГРАД» терористи обстріляли позиції сил антитерористичної операції в Зеленопіллі Донецької області, в результаті чого загинули 23 військовослужбовці.

Як повідомлялося раніше, спікер АТО Владислав Селезньов повідомив, що українською військовою авіацією було нанесено кілька успішних прицільних ударів по базах бойовиків і скупченню їх техніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: