Терористи з «ГРАДів» обстріляли українських військових, є жертви

Читать на русском

Сьогодні вранці з установок «ГРАД» терористи обстріляли позиції сил антитерористичної операції в Зеленопіллі Донецької області, загинуло 23 військовослужбовці.

Про це в ході брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Поки інформація та, що є 30 убитих. Я допускаю, що жертв у результаті буде більше», - заявив Шкіряк.

Факт розстрілу українських військових також підтвердив прес-секретар АТО Владислав Селезньов. «Факт того, що по Зеленопіллю бойовики з «ГРАДів» відпрацювали - так, серед наших сил є втрати», - повідомив УНІАН Селезньов. При цьому він додав, що деталі обстрілу будуть пізніше «і швидше за все на найвищому рівні».

Водночас волонтер Павло Чорнота у себе в Facebook повідомив, що українських силовиків обстріляли з «ГРАДу» з великої відстані - приблизно 20 км. «Потрапили в боєзапас в тому числі. Загинули щонайменше 25 осіб, поранені більше 100», - написав активіст.

Згодом прес-секретар АТО Владислав Селезньов на своїй Facebook-сторінці повідомив, що втрати українських силовиків, розповсюджені в ЗМІ, були значно завищені.

"Офіційно повідомляю, що за минулу добу під час виконання спеціальних завдань в різних районах, де триває активна фаза антитерористичної операції, загинуло 23 військовослужбовця ЗСУ та Державної прикордонної служби України. 93 українських військовослужбовців та прикордонників отримали поранення", - повідомляє речник АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: