Перед своїм звільненням Мусій попросив слова в Раді

Читать на русском

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій хоче виступити у Верховній Раді в день розгляду постанови про його звільнення.

Про це він заявив 27 червня під час прес-конференції, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УП».

При цьому реєстрацію постанови про його звільнення Мусій назвав спробою помсти колишньої влади за його «боротьбу з мафією в МОЗ», а саме - за повернення в держвласність заводу «Індар», який займається виробництвом інсуліну.

За його словами, через те, що колишнє керівництво країни віддало «Індар» у приватні руки, завод перетворився на прокладку для тендерів для відмивання коштів. «Тому я вважаю абсолютно правильними плани президента негайно розпустити цю Верховну Раду, яка може зняти в будь-який момент неугодного міністра», - додав Мусій.

Разом з тим, міністр повідомив, що мав намір виступити в парламенті ще тиждень тому, проте не зміг цього зробити через гіпертонічний криз. «Мене вперше в житті забрала швидка з тиском 180. І я вперше в житті почав приймати таблетки. Але я готовий працювати далі і прошу ВР не голосувати без мене у вівторок (1 липня) постанову про відставку», - заявив Мусій. При цьому глава МОЗ додав, що він «абсолютно готовий до чесної бесіди з ВР і українським народом».

Як відомо, напередодні з'явилася інформація про те, що міністр охорони здоров'я України Олег Мусій, нібито, подав у відставку у зв'язку із станом здоров'я, проте пізніше прес-служба Міністерства охорони здоров'я спростувала інформацію про відставку міністра.

Нагадаємо, вчора 26 червня, позафракційними народними депутатами Анжелікою Лабунською і Романом Стаднійчуком в парламенті був зареєстрований проект постанови про звільнення міністра охорони здоров'я Олега Мусія.

Олег Мусій очолює Міністерство охорони здоров'я з 27 лютого 2014 року. У системі «Слово і Діло» зафіксовано 22 заяви Мусія, серед яких обіцянки не урізати зарплати медикам і продовжити реформу охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: