З 16 червня Україна готується до відключення газу з Росії - Яценюк

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив профільним міністерствам, керівництву НАК «Нафтогаз України» та обласним державним адміністраціям переходити на план функціонування енергетичної галузі, який передбачає припинення поставок газу Росією з понеділка 16 червня.

Про це повідомляє прес-служба уряду, передає «Слово і Діло».

Крім того, керівництву «Нафтогазу» і міністру юстиції України Павлу Петренко доручено завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах з російським «Газпромом» в Стокгольмському арбітражному суді.

Прем'єр також звернувся до керівництва Національної комісії регулювання електроенергетики про встановлення економічно обгрунтованих тарифів за транспортування російського природного газу територією України.

Відзначимо, що з пропозицією підвищити ціну за транзит природного газу з Росії до Європи через українську газотранспортну систему раніше виступив народний депутат і лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Як відомо, сьогодні глава НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв повідомив, що Україна згодна купувати російський газ за ціною $326 за тисячу кубометрів. Також у НАКу заявили, що позиція російської сторони не дозволяє врегулювати спірні питання з постачань російського газу в Україну.

Нагадаємо, що з 16 червня «Газпром» може ввести режим передоплати за російський газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: