Україна готова купувати російський газ по $326 - Коболєв

Читать на русском

Голова правління НАК «Нафтогаз» Андрій Коболєв повідомив, що Україна згодна купувати російський газ за ціною в $326 за тисячу кубометрів.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Коболєв пояснив, що ціна в $326 є проміжною між пропонованою «Газпромом»  ціною в розмірі $385 і українським варіантом $268,5.

Разом з тим глава «Нафтогазу» додав, що при такому рівні проміжної ціни Україна готова не тільки розрахуватися за раніше отриманий російський газ, але й оплачувати поточні постачання. «Через півтора року ми або домовимося про те, який повинен бути справедливий рівень ціни, або ми вирішимо це питання в арбітражі», - заявив Коболєв.

Водночас він назвав неприйнятною позицію «Газпрому» про встановлення 100 доларової знижки, «яка може бути скасована урядом Російської федерації в будь-який момент».

Як повідомлялося раніше, в «Нафтогазі» вважають, що позиція російської сторони не дозволяє врегулювати спірні питання з постачань російського газу в Україну. Відзначимо, що російський «Газпром» не планує жодних переговорів з Україною щодо газу до 10:00 16 червня, коли може бути введений режим передоплати, якщо не буде погашена заборгованість за поставлене паливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: