Тягнибок не проти дерти з Росії втридорога за газ

Читать на русском

Народний депутат і кандидат у президенти України Олег Тягнибок виступає за те, щоб Україна підвищила ціну за транзит природного газу з Росії до Європи через українську газотранспортну систему.

«Росії потрібно ставити жорсткі умови – не тільки вона нас може шантажувати ціною $500 за тисячу кубів», – сказав Тягнибок в інтерв'ю «СЕГОДНЯ», пише «Слово і Діло».

Він розповів, що сьогодні транзит російського газу через Україну коштує всього $1,7 на тисячу кубів за 100 км. «Це практично безкоштовно – давайте поставимо $17. Тоді й подивимося, що скаже РФ зі своїми $500», - заявив лідер «ВО «Свобода».

Він також висловив думку, що навіть якщо Росія запустить Південний і Північний потоки на повну потужність, 50% експорту все одно буде проходити через територію України. «Той факт, що Європарламент вирішив призупинити фінансування будівництва Південного потоку, ще більше грає на руку Україні», – вважає нардеп.

Нагадаємо, після денонсації Харківських угод керівництво «Газпрому» вирішило скасувати всі знижки на газ для України. Таким чином, ціна на російське паливо досягла позначки в майже $500 за тисячу кубометрів.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Україна зараз формує позов до Стокгольмського арбітражу на «Газпром» через ціни на газ.

Рейтинг відповідальності Олега Тягнибока в системі «Слово і Діло» на даний момент становить 13%. Із зафіксованих проектом 98 обіцянок він поки виконав 13. Зокрема, як і обіцяв, він та Ірина Фаріон не увійшли до складу коаліційного уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: