Тимчук нарахував на Донбасі 10 тисяч озброєних терористів

Читать на русском

Координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук заявив, що на цю мить у Донецькій та Луганській областях України проти сил антитерористичної операції воюють 10 тисяч бойовиків.

До того ж, за його даними, їх підтримує близько 10% місцевого населення, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«На Донбасі діють, за оцінками наших спецслужб, близько 10 тис. терористів, симпатизують їм до 10% населення», – повідомив Тимчук.

На думку експерта, українська влада виявилася не готовою до такого виклику. «Ми завжди в Україні розглядали на рівні експертів, силовиків і політиків, що, якщо терористи будуть і будуть діяти, то це буде група з десяти, максимум 20 осіб, які захоплять якийсь літак чи якусь будівлю. Відповідно, все антитерористичне законодавство, яке в нас було до останнього моменту, якраз було підігнане саме під виконання таких завдань», – пояснив Тимчук.

Тепер же, на думку експерта, Верховна Рада поспіхом ліквідує «прогалини» в законодавстві. Так, сьогодні парламентарі розширили повноваження учасників антитерористичної операції. Бійці внутрішніх військ та армії, що задіяні в зачистці від бойовиків, тепер мають право призупиняти роботу підприємств, обмежувати майнові та інші права громадян, якщо такі заходи необхідні для усунення терористичної загрози.

Нагадаємо, зіткнення силовиків із озброєними сепаратистами точаться вже протягом 2 місяців. Днями Генеральна прокуратура заявила, що кількість людей, які загинули від злочинних дій проросійських бойовиків, сягнула 122 осіб.

У ході антитерористичної операції на Донбасі значних втрат зазнала інфраструктура регіону: закрито частину підприємств, зруйновано деякі залізничні мости, рух автотранспорту обмежений, не працює Донецький аеропорт. Крім того, вчора низка міст, що знаходяться в епіцентрі бойових дій, залишилися без питної води.

Врегульовувати ситуацію в регіоні власноруч узявся в. о. Президента Олександр Турчинов, що вчора прибув до Слов'янська. Напередодні Турчинов також доручив РНБО розглянути можливість уведення на Донбасі воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: