Населення в зоні АТО лишилося без води

Читать на русском

Через пошкодження водогону, що сталося в результаті бойових дій між силами антитерористичної операції та сепаратистами, низка міст на півночі Донеччини досі залишається без центрального водопостачання.

Ремонтні бригади не мають фізичної можливості дістатися до місця пошкодження водогону, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

Без питної води наразі лишилися жителі Слов'янська, Костянтинівки, Дружківки та Краматорська.

«Спеціалісти КП «Вода Донбасу» готові негайно виїхати на пошкоджену ділянку для ліквідації аварії, однак станом на сьогодні зробити це не видається можливим через безперервне збройне протистояння в цьому районі», – повідомив директор комунального підприємства Вадим Котов.

У ДонОДА повідомили, що наразі з обома сторонами конфлікту ведуться переговори щодо створення спеціального «зеленого коридору» для безперешкодного проїзду аварійних бригад водоканалу.

Крім того, через пошкодження в ході бойових дій лінії електропередачі Слов'янськ сьогодні ризикував залишитися ще й без фільтрувальних насосів, що очищують питну воду, однак електрикам вдалося вчасно усунути проблему.

Нагадаємо, вчора «Слово і Діло» вже писало про те, що місто Слов'янськ, яке нині є епіцентром антитерористичної операції, вже залишило 40% населення.

Щоб особисто координувати АТО, сьогодні до Слов'янська прибув виконувач обов'язків Президента Олександр Турчинов. Напередодні він доручив РНБО вивчити питання необхідності введення на Донбасі воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: