Турчинов хоче ввести воєнний стан на Донбасі

Читать на русском

В. о. Президента Олександр Турчинов доручив Раді національної безпеки і оборони України вивчити питання про необхідність введення воєнного стану в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться в розпорядженні № 936/2014-рп від 3 червня, розміщеному на сайті Глави держави, пише «Слово і Діло».

Зокрема, Турчинов доручив секретарю РНБО Андрію Парубію при вивченні питання взаємодіяти з Міноборони, МВС, СБУ а також Держприкордонслужбою України. «Забезпечити за результатами обробки зазначеного питання внесення в разі потреби в установленому порядку пропозицій щодо введення воєнного стану у відповідних місцевостях України», – сказано в повідомленні.

Ввести військовий стан пропонується для «запобігання подальшого розвитку та припинення збройного конфлікту на території України, недопущення масової загибелі мирного населення та військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, забезпечення стабілізації ситуації та відновлення нормальної життєдіяльності в названих регіонах».

Як відомо, напередодні перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема заявляв, що на сьогодні немає підстав для введення воєнного стану на сході України, оскільки він буде малоефективним і налаштує населення проти центральної влади. Разом з тим він пояснив, чим військовий стан відрізняється від антитерористичної операції. За його словами, під час ВС усе керівництво органів влади переходить до військових, і тільки вони мають право відключати телебачення, засоби зв'язку, конфісковувати транспортні засоби і обмежувати пересування людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: